Projecte Albufera Blue Carbon

Vols conéixer més sobre el Projecte de compensació de la petjada de carboni? T'agradaria reduir mitjançant la compensació de carboni la teua petjada ecològica?

Contacta

info@cerscv.org

El mes de novembre passat, el Club d’Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana i ClimateTrade, el marketplace climàtic basat en blockchain, van presentar el projecte Albufera Blue Carbon – “AlBluefera”-en el Port de Catarroja.

Les dues entitats van signar un acord de col·laboració per a compensar la petjada de carboni del teixit empresarial valencià a través de Solucions Basades en la Naturalesa (NbS per les seues sigles en anglés) en els aiguamolls i zones agrícoles perimetrals del parc natural de l’Albufera. A aquesta iniciativa només se sumaran empreses associades a CE/R+S, de manera que puguen emmagatzemar carboni en l’ecosistema dels aiguamolls a través de la metodologia del Carboni Blau (Blue Carbon), generant un impacte positiu en la mitigació i adaptació de la crisi climàtica; alhora que compensen les seues emissions.

Albufera Blue Carbon

Fonts de carboni natural

Els ecosistemes marins i costaners com a aiguamolls, marenys, manglars i prades marines representen grans embornals de carboni naturals, per la qual cosa és crucial restaurar-los i conservar-los per a aconseguir objectius climàtics regionals i mundials. La generació de crèdits de carboni a través del Carboni Blau permet finançar ésta conservació i restauració. El projecte Albufera Blue Carbon abastarà totes les accions que permeten donar suport a aquests ecosistemes i els serveis que aquests proveeixen dins de la Comunitat Valenciana, per a respondre a diversos desafiaments de la societat com el canvi climàtic, la seguretat alimentària o el risc de desastres naturals. Entre altres accions, l'estratègia inclou el lideratge conjunt del cicle integral dels projectes de mitigació i segrest de CO₂ en aiguamolls, el desenvolupament del projecte de mitigació a través de l'anàlisi de les oportunitats per al Mesurament, Reporte i Verificació anual de la reducció d'emissions, la interlocució amb organismes validadores per a la certificació del projecte, i la venda final dels crèdits de carboni Blue Carbon autoritzats a través de la platafordt. blockchain de ClimateTrade.

Sobre ClimateTrade ClimateTrade és un proveïdor de solucions climàtiques pioneres basades en blockchain, amb l'objectiu de facilitar la descarbonització a gran escala a través de la innovació contínua. En el seu marketplace, les empreses poden comprar crèdits de carboni, plàstic i biodiversitat, certificats d'energia renovable o iRECs de manera transparent i traçable. La API, el Giny i el Whitelabel de ClimateTrade permeten als clients integrar les funcionalitats del marketplace en la seua pròpia plataforma, fent els seus productes climate-positive. ClimateTrade també lidera els esforços per a la certificació digital de projectes de mitigació, i dona suport a la digitalització dels registres de carboni.
Skip to content